fallback

Подкрепящите Ахмед Доган депутати от ДПС с позиция спрямо НАП

Дали при служебния министър на финансите се е състояла такава среща, питат те

26.07.2024 | 17:58 Автор: Толя Стоянова

Депутатите от ДПС, подкрепящи Ахмед Доган, излязоха с позиция по повод реакция на НАП относно тяхна декларация.

"Ние, депутатите, изключени от парламентарната група на ДПС, излязохме с декларация по повод получена от нас информация, че след състояла се среща на служебния министър на финансите Людмила Петкова и представители на ръководствата на Комисията за противодействие на корупцията (КПК) и НАП е разпоредено да започнат масирани проверки за нас. В отговор на тази наша декларация НАП излезе с реакция, че цитираме: "е независим и политически неутрален орган, че при осъществяване на дейността си не служи на чужди интереси, а само на интересите на държавата и че приходната администрация не прави проверки под политически натиск и такива не са разпореждани", обясниха от ДПС.

В тяхната декларация не изказват категорични твърдения, а вследствие на получена информация поставят въпроси дали тя е вярна, дали действително при служебния министър на финансите се е състояла такава среща, в резултат на което са разпоредени масирани проверки и ако да, питат какво налага те да се извършат точно за тях.

"Вече внесохме в парламента писмен въпрос с такова съдържание до служебния министър на финансите Людмила Петкова. Бихме искали да получим и от НАП, в доказателство на това че тя "е независим и политически неутрален орган, че при осъществяване на дейността си не служи на чужди интереси, а само на интересите на държавата и че приходната администрация не прави проверки под политически натиск", отговори на поставените от нас въпроси. Председателят на ДПС Джевдет Чакъров и всички ние подчертаваме, че безапелационно приемаме и спазваме върховенството на закона в България и не се поставяме над законите и институциите, които ги прилагат, но търсим истината. И го правим публично, защото сме убедени, че тя е важна за цялото общество", гласи позицията.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от България
fallback