Взривове още отекват от складовете за фойерверки край Елин Пелин

Столичната община изпрати 11 цистерни с вода на мястото на пожара

26.07.2024 | 07:06 Редактор: Елеонора Танева

Безсънна нощ в Гара Елин Пелин. Десетки души се преместиха при близки и познати в по-далечни райони. Цяла нощ продължиха да се чуват взривове. Периметърът остава отцепен. Засега официално се знае за двама пострадали - баща и дъщеря. Той е с 85% изгаряния. И двамата са в критично състояние.

Столичната община е изпратила 11 цистерни с вода на мястото на пожара в склада за фойерверки между Елин Пелин и гара Елин Пелин. С тях се подпомага работата по погасяване на взривовете. 

Направена е организация пожарните автомобили и водоноските да презареждат с вода от инсталацията в Хан Богоров.

В района на пожара има мобилна измервателна станция за измерване качеството на атмосферния въздух. Станцията е позиционирана в центъра на с. Лесново в непосредствена близост до пожара. С нея ще се направи имисионен контрол на качеството на атмосферния въздух. 

Три аварийни екипа на Столичната община продължават да работят в координация заедно с пожарната на терен. Те следят пожара с помощта на дрон с термо камера.


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 11 часа
ДАДОХА ВСИЧКАТА ТЕХНИКА НА УКРАЙНА-НЕ НИ ТРЯБВАЛА, СЕГА УМУВАТ С КАКВО ДА ВЛЯЗАТ В ОПАСНАТА ЗОНА??????ТЕЗИ НИ ЗАРОБИХА, НООО-САМИ СМЕ СИ ГИ ИЗБРАЛИ Сигнализирай за неуместен коментар