"Има още какво да гърми": Кметът на Елин Пелин обяви частично бедствено положение

Евакуация се налага само на хората, които са в близост до складовете

25.07.2024 | 22:03 Редактор: Елеонора Танева

Частично бедствено положение е обявено в Община Елин Пелин след множеството взривове, които избухнаха в шест склада за фойерверки в района село Гара Елин Пелин. 

"Ситуацията е динамична и непредсказуема. По наши данни има какво още да се взривява, затова пожарните не могат да влязат. Съседни общини изпратиха водоноски, арендатори дадоха техника за пренасяне на вода, доброволци следят полетата да няма запалвания", каза  кметът на община Елин Пелин доц. д-р инж. Ивайло Симеонов пред Новините ON AIR.

Той призова хората да не изпадат в паника, категоричен беше, че в складовете няма боеприпаси, а само фойерверки, които трябва да изгърмят. 

По думите му евакуация се налага само на хората, които са в близост до складовете на Гара Елин Пелин.

"Водата не достига. Не могат бързо да се пълнят водоноските", каза още доц. д-р инж. Ивайло Симеонов.

Някои хора в района не искат да се евакуират, налага се полицаи да ги убеждават. Полицейски патрули не позволят преминаването на хора след определен периметър към складовете.

"Първия път гръмна много силно, реших, че деца си играят. Човек при мен каза, че складът е гръмнал, не мога да повярвам. Надявам се да няма замърсяване на околната среда, дано вятърът го отнесе към планината, усещам мирис, но не е силен", каза жителка на Гара елин Пелин.

"В първия момент като бомба беше, след това утихна, но още гори силно", каза друг местен жител.


1
0 rate up comment rate down comment 0
ELENA90
преди 2 часа
В днешно време е трудно да се намери сериозен заем предвид няколкото измами, свързани с реклами в интернет. Но случайно попаднах на г-н DIDIER DELAFONTAINE, който ми помогна много при получаването на заем от 38 000 евро. Признавам, че в началото не бях склонен към това предложение, но в крайна сметка реших, че той е наистина сериозен и добродушен. . Горещо препоръчвам да се свържете с него, ако имате нужда от заем, можете да го намерите на: didierdf93 @gmail.com Сигнализирай за неуместен коментар