fallback

С 85% изгаряния е единият пострадал при взрива край Елин Пелин

Инцидентът ще се разследва от Националната следствена служба

25.07.2024 | 21:50 Автор: Деси Николова

Мъж на 48 години и момиче на 20 г. са пострадалите при взрива на складове за фойерверки край Елин Пелин. И двамата са настанени в "Пирогов", единият от тях е с 85% изгаряния. И двамата са с трета степен изгаряне, което представлява сериозна опасност за живота. Настанени са за интензивно лечение в реанимация, информира говорителят на ЦСМП - София Катя Сунгарска.

По информация на кмета на Елин Пелин, на смяна днес е имало между 4 и 8 души. Работното им време е до 17:30, а инцидентът става час по-късно.

Според МВР двама или трима души все още се намират на територията на складовете. На мястото на инцидента пристигнаха премиерът Димитър Главчев, вътрешният министър, и секретарят на МВР. Екипите на полицията и пожарната не могат да доближат складовете, тъй като все още има взривове.

Задейства се и системата за предупреждение BG-ALERT, час след инцидента. Съобщението, което получават хората е с призив за евакуация на намиращите се в близост. Предупреждението важи най-вече за къщите, които са в близост.

По непотвърдена информация складовете е имало два тона тротилов еквивалент. Отломки от складовете предизвикаха пожар. Запалиха се складови бази на една от големите търговски вериги за хранителни стоки. Инцидентът ще се разследва от Националната следствена служба.

fallback
Още от България
fallback