fallback

BG-ALERT призова за незабавна евакуация от Гара Елин Пелин към Нови хан

Военни също работят на терен, каза служебният премиер Димитър Главчев

25.07.2024 | 20:38 Автор: Елеонора Танева

Продължават взривовете в складовете за фойерверки край Елин Пелин. Първите експлозии избухнаха около 18:30 часа. 

"От армията идва брониран джип, който да влезе и две "котки"", заяви служебният премиер Димитър Главчев, който е в района на взрива.    

"Складовете които гърмят са на поне 600-700 метра са складовете на голяма хранителна верига. От единия взрив са изхвърчали неща до другия склад и сега и той гори", заяви служебният вътрешен министър Калин Стоянов.

Собственикът на склада пътува към мястото. Преди три месеца е имало инспекция в складовете, която не е открила нарушения. Складовете са с най-доброто високотехнологично оборудване за пожарна безопасност и видеонаблюдение. Очаква се от записите от камерите да се установи причината за пожара.

"Първия съвет към хората в непосредствена близост е да не изпадат в паника и да отидат на по-безопасно разстояние", призова Димитър Главчев. 

Системата BG-ALERT пусна второ съобщение към хората в района: "Жителите на с. Гара Елин Пелин незабавно да се евакуират в посока с Нови хан. Причината е възникналият пожар в склад в района между с. Гара Елин Пелин и гр. Елин Пелин".

fallback
Още от България
fallback