Отцепниците от ДПС обвиниха Димитър Главчев в зависимост от Делян Пеевски

Не закъсня отговорът от Министерския съвет

25.07.2024 | 18:50 Редактор: Деси Николова

Отцепилите се депутати от парламентарната групата на ДПС обвиниха премиера в зависимости. Повод за критиката - смяната на областните управители на Кърджали и Смолян само месец след тяхното назначаване. Димитър Главчев беше обвинен, че с тези действия се е включил открито в битката на Делян Пеевски срещу Движението за права и свободи. Поставиха под съмнение и независимостта на Министерския съвет.

"Служебният премиер Димитър Главчев прояви явни признаци на зависимости и открито се включи в битката на Делян Пеевски срещу ДПС. Решението за смяна на областните управители на Кърджали Ресми Мурад и на Смолян Румен Пехливанов по-малко от месец, след като бяха назначени, говори именно за това - лична вендета, а не държавническо поведениe. Тези действия на Главчев оставят дълбоки съмнения в обществото доколко независим е служебният кабинет и кой диктува какви рокади да се правят", заяви Тимур Халилов.

Не закъсня и отговорът от Министерския съвет. В позиция до медиите се посочва, че Служебното правителство стриктно спазва Конституцията и законите на страната и категорично не участва във вътрешнопартийни въпроси на която и да е политическа сила.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR