fallback

Борис Бонев: Подходът на ГЕРБ към Четвърта градска болница е унищожителен

"Абсолютно никакъв опит не е направен болницата да бъде спасена", заяви той

25.07.2024 | 12:37 Автор: Искра Ангелова

Борис Бонев от ПП-ДБ-Спаси София излезе с остра позиция, след като стана ясно, че се готви сливане на Четвърта МБАЛ във Втора МБАЛ.

"Абсолютно никакъв опит не е направен Четвърта градска болница - една от най-старите в София, в която работят стотици хора персонал, да бъде спасена тогава, когато е изпаднала в затрудненото финансово състояние", заяви той.

"Това, което ние предложихме, беше да бъде назначен изпълнителен директор, тъй като досегашният такъв е в предизвестие за напускане. Между другото - предизвестие, за което стана ясно напълно случайно по време на заседание на Комисията по здравеопазване, където той представяше съвсем друга тема и така между другото спомена: "Да знаете аз след пет дни вече няма да съм директор", оставяйки и хвърляйки болницата в абсолютен хаос", добави Бонев, цитиран от БГНЕС.

Той подчерта, че групата им отрича подхода, който ГЕРБ са възприели: "Подход, който е насилствен и ще доведе до унищожаването на Четвърта градска болница, а вероятно ще доведе и до унищожаването на Втората градска болница, която също не е в цветущо състояние, продължи общинският съветник".

В заключение Бонев призова общинските съветници от БСП, "Има такъв народ", "Синя София", отцепниците от "Възраждане" и "Възраждане" за разум и подкрепа.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

fallback
Още от България
fallback