Патриарх Даниил благослови кабинета "Главчев" и призова за мир

Премиерът Димитър Главчев пожела здраве и сили на Негово Светейшество

24.07.2024 | 14:30 Редактор: Искра Ангелова
Премиерът Главчев пожела здраве и сили на Патриарх Даниил.

Министър-председателят Димитър Главчев проведе среща с Негово Светейшество Даниил Патриарх Български и Митрополит Софийски. В рамките на разговора бяха констатирани традиционно добрите отношения между църковната и държавната власт.

"Българската православна църква винаги е била опора в най-тежките моменти на миряните. Сигурен съм, че и Вие ще продължите тази традиция", обърна се премиерът към Патриарха.

"Душата и вярата в Господ са в основата на благоденствието на народа. Църквата ще остане институцията, която ни дава надежда за нашето по-добро бъдеще", заяви още премиерът Димитър Главчев.

От своя страна патриарх Даниил потвърди доброто сътрудничество между представителите на държавните институции и църковната власт. "Това партньорство трябва да продължи да се надгражда", сподели Негово Светейшество. Патриархът отбеляза, че мирът и сигурността в обществото са изключително важни.

По време на срещата беше обсъдена идеята за изучаване на вероизповедание в училищата като бяха отбелязани подобни примери в други държави.

Възпоменателна монета "Екзарх Антим I" подари премиерът Главчев на Патриарх Даниил, а Негово Светейшество подари на министър-председателя колекция от сребърни монети "Манастирите на България".

Премиерът Главчев пожела здраве и сили на Патриарх Даниил в мисията му да бъде опора, надежда и спасител на всички българи.

След срещата Негово Светейшество благослови членовете на Министерския съвет в началото на днешното правителствено заседание.

Снимки: Министерски съвет