Делян Пеевски за ПП: Опитват да се ребрандират като антикорупционна партия

Това са предизборни пушилки, отвърнаха от "Продължаваме промяната"

24.07.2024 | 13:45 Редактор: Искра Ангелова

Председателят на ДПС и на ПГ на ДПС Делян Пеевски изпрати до МВР, прокуратурата и ДАНС доклада за дейността на Временната комисия от 49-ото НС за разследване на корупционните практики в Агенция "Митници" и евентуалната роля на бившия финансов министър Асен Василев в тях.

"С изненада научих, че въобще не е пратено на органите, а не трябва да забравяме скандалите с пачките, пуделите на ПП-ДБ Наблюдавам, че те отново се опитват да се ребрандират като антикорупционна партия. Ще се обясняват след всички пачки на Рашков и на Асен Василев - абсурдно е. Няма да го позволя", закани се председателят на ДПС Делян Пеевски.

От "Продължаваме промяната" реагираха.

"Това са предизборни пушилки, евтино продуцирана и чалгализирана версия на холивудски сценарий. Пеевски го кръстиха "държавно предприятие" в документите за КТБ. "Държавното предприятие" да говори за корупция е малко как да каже - да не ползваме нецензурни думи", каза съпредседателят на ПП-ДБ Асен Василев.

А част от останалите партии се намесиха.

"Винаги съм бил против институциите в съдебната власт да се ползват за арбитър между неудовлетворени политически партии", възмути се лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

"Докладът е внесен в прокуратурата от мен. Бях там физически, заедно със Станислав Балабанов, така че докладът е внесен там преди около 2 месеца", поясни председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" (ИТН) Тошко Йорданов, като от партията показаха и входящия номер, който им е даден от държавното обвинение.

Вижте повече в репортажа на Теодор Лазаров.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR