fallback

Делян Пеевски изпрати в МВР, прокуратурата и ДАНС доклада за корупцията в Агенция “Митници”

"Нито един корупционен скандал не трябва да остане неразкрит", каза председателят на ДПС

24.07.2024 | 07:48 Автор: Искра Ангелова

Председателят на ДПС и на ПГ на ДПС Делян Пеевски изпрати до МВР, прокуратурата и ДАНС доклада за дейността на Временната комисия от 49 НС за разследване на корупционните практики в Агенция "Митници" и евентуалната роля на бившия финансов министър Асен Василев в тях.

В доклада подробно е описано какво са казали изслушаните в комисията. Това са вътрешният министър Калин Стоянов, председателят на ДАНС Пламен Тончев, служебният министър на финансите Асен Василев, Бойко Рашков и много други, както и отговори на различни институции. Става дума за ТИР-ове с контрабандни цигари, часовника на Живко Коцев, подарен му от Стефан Димитров, посещенията на младежа и баща му в МВР и Министерството на финансите, факти от митниците.

"Трябва да се предприемат действия по компетентност"

Шумният скандал, свързан с разкрития за корупционни практики в Агенция “Митници”, известен с участието на висши държавни служители, политици и контрабандисти стана популярен и с участието на един пудел и много пачки пари.

Според Пеевски прокуратурата, МВР и ДАНС трябва да бъдат запознати с изводите в Доклада, като предприемат действия по компетентност, за да излезе цялата истина наяве.

"Нито един корупционен скандал не трябва да остане неразкрит, за да се възстанови доверието на българските граждани в институциите и държавата. Българските граждани трябва да знаят, кой политически елит открадна техните пари. Защото това са парите, които трябваше да са в бюджета и да бъдат за хората. Затова е необходимо институциите да работят и да не се прикрива истината", казва Пеевски.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

fallback
Още от България
fallback