Ваня Григорова: Отношението към животните в клиника "Връбница" води до смърт

Общински съветници поискаха отмяна на забраната за доброволци

23.07.2024 | 18:50 Редактор: Беатрис Младжова

Да се отмени заповедта, забраняваща достъпа на доброволци във ветеринарната клиника "Връбница" към общинското предприятие "Екоравновесие" поискаха общински съветници, сред които председателят на еко комисията Красимир Гълъбов, а също Ваня Григорова от БСП и Марта Георгиева от ПП-ДБ. 

Заповедта беше издадена от директора на "Екоравновесие" в края на април тази година. Ваня Григорова обясни, че на доброволци, снимали кучетата в клиниката, им било забранено да ги публикуват в социалните мрежи. 

"Когато им е бил даден достъп до ветеринарната клиника, им е било забранено да снимат и да публикуват в социалните мрежи условията, в които тези животни се отглеждат. За съжаление нехуманното отношение към тях води често до смърт", заяви общинският съветник от "БСП за България" Ваня Григорова.

"Снимки, на които се виждат едни същества, които приличат на кучета, но са скелети, кожи, които са наръфани, зашити некачествено след кастрации", каза представителят на Комисията по опазване на околната среда Красимир Гълъбов.

"Говорих с г-н Терзиев, трябва най-сетне да започне трайно и ефективно решение по програма за овладяване на популацията. Имам неговото уверение, че е готов да наложи този метод", съобщи общинският съветник от ПП-ДБ-СС Марта Георгиева.

А основният проблем в клиниката остава същият - липса на лекари през уикенда, недостатъчно добра грижа за животните и непрофесионално извършена кастрация, която често води до сепсис и фатален изход.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR