Посрещаме облачен вторник с температури до 37 градуса

На места ще превали и прегърми

23.07.2024 | 06:00 Редактор: Толя Стоянова

Минималните температури в западните райони ще бъдат от 18 до 24 градуса, по Черноморието до 22-23 градуса. През целия ден облачността ще бъде значителна. Преди обед ще превали по поречието на Дунав, а следобед в западните и южните райони, като повече валежи се очакват в Горнотракийската низина.

Вятърът ще бъде слаб със скорост до 25 км/ч от северозапад. Максималните температури в населените места ще бъдат от 29 до 35 градуса, в югоизточните райони до 37, а по Черноморието до 30-31 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова.

По Черноморието преди обед ще бъде слънчево и ветровито. Следобед ще има разкъсана облачност. Морската вода е с температура от 27 градуса по северното крайбрежие, до 28-29 градуса по южното. Вълнението по северното и южното крайбрежие е слабо.

Над планините ще има разкъсана облачност. Следобед на места ще превали и прегърми, повече в Рила и в Пирин. Вятърът по високите части ще бъде умерен от запад с пулсове до 30 км/ч. Максимални температури за деня над 2500 м височина ще бъдат около 13 до 15 градуса, а на 1500 м - до 23 градуса.

В сряда ще вали в Западна България. В четвъртък ще превалява в цялата страна. В западните райони ще има условия за силни гръмотевични бури и градушки. От петък започва нов продължителен сух период, като показанията на термометрите ще надвишават 33 градуса.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Pexels