Калин Стоянов: Няма как до всяка къща и всяко домакинство да има пожарен автомобил

"Голяма част от пожарникарите с техниката пътуват българо-гръцката граница", каза служебният министър на вътрешните работи

22.07.2024 | 19:01 Редактор: Беатрис Младжова

След заседанието на щаба, начело на който е служебният министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, стана ясно, че институциите са си поставили и набелязали задачите, като всеки има своята отговорност. Обсъдено е и евентуално пренасочване на силите - служители и техника към българо-гръцката граница. 

"Колкото и пожарни да има, няма как до всяка къща, до всяко домакинство да има пожарен автомобил. Това е същото както с джигитите по пътя - няма как да сложим катаджия до всеки шофьор. От наша страна голяма част от пожарникарите с техниката пътуват българо-гръцката граница. Водометните машини, които ни бяха изключително полезни, също пътуват натам. Ще се опитаме да овладеем ситуацията във възможно най-ранните моменти", заяви министър Стоянов.

Той добави, че до края на утрешния ден ще бъдат монтирани всички 15 контейнера в селата Воден и Крайново. Той увери, че контейнерите се поставят само при нуждаещите, тъй като голяма част от изгорелите постройки са необитаеми. След това ще се пристъпи и към обзавеждането им.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR