"Не дарявайте дрехи втора употреба": Във Воден пожарът пожали само храма

"Имаме спешна нужда от фризери и хладилници", каза кметът на селото Христо Христов

22.07.2024 | 18:52 Редактор: Искра Ангелова

Започна доставката на 15 контейнера за останалите без дом в село Воден. Повечето от мобилните жилища идват от Карловско и в тях бяха подслонени пострадалите от наводненията. За много от хората във Воден контейнерите се оказват единственото недвижимо имущество, след като всичко, което са имали беше изпепелено.

Във Воден пострадалите започват да се възстановяват след огнената стихия. Докато едни все още не знаят какви помощи могат да получат, то други не отговарят на условията.

Без право на помощи

"Нямам право да кандидатствам, тъй като не живея постоянно тук. Има и много други жители, които са приходящи, летните месеци пребивават, реално сами се оправят сега", каза Стефан Колев.

Предстои обзавеждането на фургоните.

Даренията продължават

"С климатици, перални, печки, също така и с кухненски съдове. Ще гледаме да е в най-кратък срок, за да може хората да се чувстват комфортно", обясни областният управител Николай Костадинов.

Продължават да постъпват и дарения.

Не се събират дрехи втора употреба

"Ако се предоставят дрехи, то нека бъдат нови. Дрехи втора употреба не е работещо. Имаме спешна нужда от фризери и хладилници", коментира кметът на селото Христо Христов.

А надеждата в селото идва от храма, който е непокътнат от пламъците.

Вижте повече в репортажа.


4
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 месец
Я виж ,че и претенции имат! Да не били с дрехи втора употреба! Какво пречи, ако дрехите са чисти, изпрани? Да няма да ходят на бал с тях? Сигнализирай за неуместен коментар
3
3 rate up comment rate down comment 0
държава втора употре
преди 1 месец
Че то, две трети от България се облича с дрехи втора употреба.... Сигнализирай за неуместен коментар
2
3 rate up comment rate down comment 3
анонимен
преди 1 месец
Не ви ли е СРАМ за мръсните,счупени фургони,омазани с ***,да ги носите в опожарение райони,а пак милиони за Украйна,не ви ли е срам. Сигнализирай за неуместен коментар
1
5 rate up comment rate down comment 0
...
преди 1 месец