fallback

АПИ с важна информация за пътуващите по пътя Русе - Велико Търново

Предвижда се ремонтните дейности да приключат до края на октомври 2025 година

22.07.2024 | 18:08 Автор: Искра Ангелова

От днес – 22 юли, се променя организацията на движение в участък с дължина 25 км от път I-5 Русе - Велико Търново в участъка от Полски Тръмбеш до Поликраище, заради текущ ремонт на отсечката. Движението по първокласното трасе ще се осъществява поетапно в една лента и ще се регулира чрез светофарна уредба и сигналисти, а скоростта за преминаване се ограничава на 50 км/ч.

Дейностите по трасето ще осигурят възстановяване и подобряване на транспортните качества и носимоспособността на пътната настилка, ще бъде подобрено отводняването, ще се монтират нови мантинели, пътни знаци и ще се положи нова хоризонтална маркировка.

Предвижда се ремонтните дейности да приключат до края на октомври 2025 г. Строително-монтажните работи ще се изпълняват от "Пътни строежи - Велико Търново" ЕАД, по договор за текущ ремонт и поддържа на републиканската пътна мрежа за Област Велико Търново и са на стойност 35,8 млн. лв. с ДДС.

Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да спазват стриктно въведените ограничения, да следват поставената пътна сигнализация и да шофират внимателно, спазвайки дистанция. Да се движат със съобразена скорост и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от България
fallback