КНСБ стартира благотворителна кампания за пострадалите от пожарите

Дарение може да бъде направено по посочените банкови сметки

22.07.2024 | 16:57 Редактор: Беатрис Младжова
Пожарите в страната нанесоха множество щети.

От началото на месеца в резултат на високите температури на територията на България избухнаха множество горски пожари, довели до бедствено положение в няколко общини. Десетки хиляди декара гори и земеделски земи бяха изгорени, а десетки семейства останаха без дом. За щастие няма човешки жертви.

Екипи, специализирана техника и хеликоптери на Сухопътни войски и Военновъздушните сили, на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" се борят с огъня от дни. Получихме подкрепа с техника и специалисти от Чехия и Турция, за да може да се овладее огнената стихия.

45 семейства в селата Воден и Крайново, община Болярово загубиха къщите си, като 13 от тези домакинства нямат други жилища.

Община Болярово, Български червен кръст и други дарители са се погрижила за осигуряване на хранителни продукти и вода за бедстващите жители на общината.

Хората имат нужда от подкрепа за възстановяване на нормалния си начин на живот. Необходимо е да се осигурят строителни материали за възстановяване и изграждане на разрушените им домове, от всякаква покъщнина, мебели и домакински пособия.

КНСБ и Благотворителен фонд "Проф. д-р Желязко Христов" организират кампания в подкрепа на пострадалите семейства от пожарите в страната. Желанието ни е да помогнем, съобразно получените целеви дарения на конкретни домакинства, в зависимост от съответната потребност.

Всеки, който желае, може да подкрепи останалите без дом хора, като направи дарение по следните банкови сметки:

Благотворителен фонд "Проф. д-р Желязко Христов"                            
BG34UNCR76301010291100, УниКредит Булбанк                              

РС НА КНСБ – ЯМБОЛ
BG 30STSA93000024914873, Банка ДСК

Снимка: БГНЕС