Кошмарът във Воден: Пожарът унищожава къщата ти, но нямаш право на обезщетение

Монтират фургони за останалите без дом

22.07.2024 | 13:46 Редактор: Елеонора Танева

Започна доставката на 15 контейнера за останалите без дом в село Воден. Повечето от мобилните жилища идват от Карловско и в тях бяха подслонени пострадалите от наводненията.

За много от хората във Воден контейнерите се оказват единственото недвижимо имущество, след като всичко, което са имали, беше изпепелено. Част от хората обаче не знаят, че имат право на помощ, други не отговарят на условията. 

"Нямам право да кандидатствам, тъй като не живея постоянно тук. Има и много други жители, които са приходящи, летните месеци пребивават, реално сами се оправят сега", каза Стефан Колев.

"Вчера бяха монтирани два фургони, предната вечер други два. Сега предстои на петчленно семейство два малки фургона да бъдат поставени. Надявам се до края на деня този и на още няколко места да бъдат доставени. Има нужда, тъй като това са оборотни фургони, от дребни ремонти", обясни кметът на Болярово Христо Христов.


1
1 rate up comment rate down comment 0
Бай Ганьо
преди 8 часа
Има едно нещо, което се нарича ЗАСТРАХОВКА. Хората в нормалните държави я правят ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, но Бай *** не ще да плаща такива работи и после като изгори чака на държава да го оправя. Сигнализирай за неуместен коментар