fallback

Местан заплаши с вот на недоверие, ако Москов остане здравен министър

ДПС не поставят срок на Борисов да вземе решение

20.01.2015 | 16:57 Автор: Мариета Иванова

От ДПС очакват премиерът  Бойко Борисов да поиска оставката на министъра на здравеопазването Петър Москов, стана ясно от думите на лидера на Движението пред журналисти, предава БТА.

Лютви Местан уточнил, че причината е изказването на министъра през ноември 2014 г. в парламента, в което той е заявил, че има регистрирани 225 нападения над лекари, 175 от които са извършени от роми.

Припомняме, че тогава здравният министър от парламентарната трибуна: „Аз ли съм виновен, че казвам истината? 227 нападения над лекари, три четвърти от тях - в циганските махали“.

Местан днес уточни, че Движението е получило писмен отговор от министъра на вътрешните работи Веселин Вучков във връзка с поставен от ДПС въпрос в рамките на парламентарния контрол дали  е вярна представената от министър Москов информация. В отговора си Вучков уточнява, че има 17 случая.

Лидерът на ДПС заяви, че ако премиерът на поиска оставката на министъра на здравеопазването, "ПГ на ДПС ще започне консултации за иницииране на вот на недоверие, заради ксенофобските изяви и лъжите, които изрече министър Петър Москов".

От ДПС не поставят срок, в който Бойко Борисов да обяви решението си.

Пред малко повече от месец от ДПС за първи път поискаха оставката на здравния министър.

Причината стана изказването на министър Москов, че линейките няма да се отзовават в проблемните ромски махали, ако не се гарантира сигурността на медицинските екипи, заради поредния случай на побой над спешен медик в началото на декември.  

 

fallback
Още от България
fallback