fallback

БСП отказа протегнатата ръка на АБВ

Въпросът за партньорствата по време на местните избори не е в дневния ни ред в момента.

20.01.2015 | 16:47 Автор: Васил Детелинов

БСП ще бламира всички ключови реформи, подготвяни от управляващите, стана ясно след редовното заседание на Изпълнителното бюро на Позитано 20. Председателят на социалистите Михаил Миков потвърди, че БСП няма да се коалира с АБВ на предстоящите местни избори тази есен.

Още е рано да се говори за коалиции, обявиха от БСП. Социалистите са категорични ,че не биха се обеднили с леви партии подкрепящи десни политики и правителства.

 "За нас очевидно става въпрос за декларативно изявление, чиято цел е да създаде допълнителни вътрешни противоречия в БСП. Виждате някои дейци на АБВ злоупотребяват с личните си разговори със симпатизанти, членове и кметове от БСП. Това нее политика, това са схеми за власт."-каза Михаил Миков.

 

 

По повод дипломатическите посещения от миналата седмица, БСП поискаха правителството да провежда балансирана външна политика в полза на страната.

 

"Очевидно става въпрос за едно наградно посещение на държавния секретар на САЩ по повод спирането на трите големи инфраструктурни проекти, които бяха реализирани от министър-председателя Борисов и това като констатация на вицепремиера Бъчварова."- обясни Миков.

 

От левицата заявиха,че били разтревожени от прогнозите на Европейската банка за развитие, които показвали спад на икономиката през 2015 г.

fallback
Още от България
fallback