fallback

Овладяха 4 от 5-те фронта на пожара край Воден и Голям Дервент

Няма опасност за хората и населените места

22.07.2024 | 09:22 Автор: Тодор Петров

Овладени са четири от пет фронта на пожара в района на боляровските села Воден и Голям Дервент. През изминалата нощ усилията за справяне с пожара продължиха.

Всички сили и средства са включени в ограничаване на последния фронт, който се разви низово в широколистен масив между с. Крайново и Голям Дервент, съобщи старши комисар Любомир Баров, заместник-директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". 

Няма опасност за хората и населените места, увериха от МВР. 

"През целия ден ще работим с максимални усилия, за да овладеем последния фронт, ще ни подпомагат хеликоптери и самолети", допълни Баров.

Продължава участието на военнослужещи и специализирана техника в гасенето на големия пожар в района на село Воден, Община Болярово, Област Ямбол. От 05:20 ч. 41 военнослужещи с 6 единици техника от 42-ри механизиран батальон и 20-и самоходен артилерийски дивизион на 2-ра Тунджанска механизирана бригада, под ръководството на командира на механизирания батальон подполковник Иван Иванов, се включиха в овладяването на пожара в района на село Воден и Голям Дервент.

От 4:45 ч. тази сутрин 16 военнослужещи с 6 броя техника от 22-ра авиобаза в Безмер също се включиха в гасенето в помощ на служителите от "Пожарна безопасност и защита на населението".

От 7:40 ч. в гасенето от въздуха се включиха и двата хеликоптера от 24-а авиобаза "Кугър" и Ми-17.

Снимка: МВР

fallback
Още от България
fallback