fallback

35 са къщите, изпепелени в пожара край Воден

Шести ден продължава овладяването на пожара в община Болярово

21.07.2024 | 13:47 Автор: Деси Николова

Остава в сила обявеното частично бедствено положение в седем села в пограничната община Болярово. Продължава и борбата с огнената стихия при село Воден. Според информацията от тази сутрин пожарът има развитие в широколистен масив на около 70 хиляди декара. Няма опасност за населени места.

Шести ден продължава овладяването на пожара в община Болярово. Обстановката в района към момента е спокойна, няма активни огнища в близост до населени места. Остава в сила обявеното частично бедствено положение в седем села. На място дежурят десетки пожарникари, военнослужещи, горски служители, земеделски стопани и доброволци. Тежка и специализирана техника, в това число и хеликоптери, са в готовност да се включат при необходимост. Вчера в борбата с огъня бяха мобилизирани над 200 души и два хеликоптера. 35 са къщите, изпепелени в пожара край Воден.

Премиерът провери на място изпълнението на поетия от мобилните оператори ангажимент да  осигурят клетка, която да обезпечи комуникацията в селото. Във Воден премиерът Главчев провери и доставката на контейнерите, пригодени за живеене, които могат да бъдат използвани при необходимост. В тях ще бъдат настанени хората, чийто къщи изгоряха в опустошителния пожар в района.

Пожарът в района на Беклемето, който бушува повече от 72 часа, вече е потушен. Огнеборци, горски служители, военни и доброволци бяха подпомогнати и от падналия в района дъжд. В операцията се включиха и два специализирани хеликоптера.

Вижте повече в репортажа.

fallback
Още от България
fallback