fallback

Кирил Петков: С Денков ще направим лични дарения за пострадалите в пожари

"Ще предоставим хранителна помощ", каза още съпредседателят на ПП

20.07.2024 | 15:30 Автор: Деси Николова

Ще предоставим хранителна помощ и ще съдействаме за доставянето на фургони за настаняване на хората, останали без дом. Това каза пред журналисти в боляровското село Воден съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков, който посети селото заедно с акад. Николай Денков. Той разговаря с кмета и хора за тежката ситуация, която възникна там заради пожарите през последните дни.

"Вероятно в понеделник голяма хранителна верига ще достави пакетирани храни, консерви с дълъг срок на годност и вода за хората в тези първи дни. Успяхме да говорим с един от мобилните оператори и от там потвърдиха, че ще усилят сигнала най-късно до понеделник. Двамата с акад. Денков ще направим лично дарение, като средствата ще отидат по сметката на община Болярово, защото те имат най-добрия поглед за разпределението им. Разговаряхме със Столична община, както и с Министерството на вътрешните работи във връзка с необходимостта от фургони за хората, чиито къщи са изгорели", каза още Петков.

Той посочи, че ще предложат мерки за превенции чрез монтиране на термокамери на малки самолети, които да облитат районите в пожароопасните месеци. Кирил Петков посети селата Воден и Крайново, където изгоряха десетки къщи, информира БТА.

По-рано днес в пострадалите села пристигна президентът Румен Радев, който предложи част от фургоните за временно настаняване от бежанските центрове в Любимец и Елхово да бъдат доставени за нуждите на пострадалите от пожарите места.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от България
fallback