Местните от село Воден изгониха Кирил Петков и Николай Денков: "Изчезвайте"

Сцената се разигра пред кметството на селото

20.07.2024 | 14:37 Редактор: Искра Ангелова
Те ги нарекоха

Пострадали от пожарите не приеха приветливо съпредседателя на ПП-ДБ Кирил Петков и бившия премиер акад. Николай Денков. Те ги нарекоха "екскурзианти" и ги изгониха от района на село Воден.

"Изчезвайте, екскурзианти такива! Изчезвайте, да ви няма. Екскурзианти не ми трябват", обърна се местен жител към Петков, който поиска да разговаря с него. Сцената се разигра пред кметството на селото, информира БГНЕС.

По-рано днес Петков обяви, че заедно с Денков са прелетели над селото с малък самолет. Бившият премиер сподели, че докато е летял, му е хрумнала идея как да се справят с пожара. Той предложи 8 малки самолети с термокамери да патрулират, за да установяват къде има пожари.

Заедно с Денков те са прелетели и над големия язовир до с. Воден, от който, ако имахме самолети оборудвани за гасене на пожари, можеха да загребват по 6 тона вода директно от язовира. "Един такъв самолет може да излее до 30 тона вода на час над засегнатите горски масиви. Това също би предотвратило неконтролирания пожар. Трябват превантивни мерки, които работят, а не само да се тича след трагедиите", посочи Петков.

Големият пожар в село Воден избухна в сряда. Огънят направо обкръжи селото и изгори къщите на много местни жители, които се почувстваха изоставени след като институциите не успяха да се намесят навреме.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 минути
Да питат тези двамата защо подариха високопроходимите мащини на Украйна-не можеше ли те да помогнат при евакуацията на хората и гасенето на пожари. Тези и други от същата кръвна група заробват страната икономически с малоумната подкрепа за чужди граждани, докато българите бедстват. С обещаните 80 милиона евро на укр.-да се закупи техника и да се подпомогнат пострадали. С тези подаръци и главчев е за.......................... Сигнализирай за неуместен коментар