fallback

Бойко Борисов: Без повече компромиси, тези избори трябва да са последните

Ние поехме цялата отговорност, искахме подкрепа от ПП-ДБ за правителство, каза лидерът на ГЕРБ

20.07.2024 | 12:04 Автор: Беатрис Младжова

Младежи се събраха за академията "МГЕРБ за твоя регион". Участваха от областите Пловдив, Пазарджик, Хасково, Смолян и Кърджали. Събитието се провежда днес и утре в Пловдив. Форумът се организира от фондация "Ханс Зайдел" и Сдружение "Граждани за Европейско Развитие на България".

Емоционално изказване направи председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, като засегна няколко теми.

"Най-лесно е да се разсърдиш на избирателите, че са те сложили по-назад. Ние поехме цялата отговорност, поискахме подкрепа от колегите от ПП и ДБ, за да направим правителство", коментира Борисов.

"Месеци преди изборите ГЕРБ отказа подкрепата на ДПС - уважаваме ги, но коалиция с тях няма да правим. Направихме всичко, за да няма следващи избори, но такива ще има. Защо беше цялата тази ехидност от страна на ПП-ДБ? В живота всичко се връща. Разпадането на ДПС ги направи втори и те изпаднаха в изолация. Надявам се колегите да са си извели своите поуки", допълни лидерът на ГЕРБ.

"За нас тези избори трябва да бъдат последни - повече компромиси не бива да се правят - нито с народа, нито с политическата система. Като човек с опит се обръщам към колегите от нашата партия - не минавайте червената линия на езика. Искам от водещите фигури на ГЕРБ, дори и Делян Добрев, рязко да коригират изразните средства", категоричен бе Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

fallback
Още от България
fallback