fallback

Румен Радев след дарените от Пеевски фургони: Призивът не е да се делят хората

От Болярово той апелира всички за съпричастност

20.07.2024 | 09:55 Автор: Искра Ангелова

Държавата трябва да покаже, че е мобилизирана и да бъде в подкрепа на хората. В момента все още е време за действия, има още време за доклади и анализи. Оценка дават хората. Има неща, които трябва да се подобряват. Това заяви президентът Румен Радев от село Болярово. Той посети част от пострадалите от огнените стихии у нас.

"Призивът е да не се делят хората. Когато се доставят фургони за точно определени лица, това създава напрежение у хората и то не малко. Има голям резерв от фургони в бежански центрове, които в момента са празни, а те са оборудвани и пригодени за живеене", коментира държавният глава.

Според Радев МВР може да преотстъпи част от тези фургони там, където има най-много нужда след пожарите у нас.

Ситуацията е тежка

"Регионът на Болярово е пример, че когато се мобилизира държавата с цялата си мощ и институциите действат координирано, тогава се потушават най-силните бедствия", подчерта държавният глава.

"Ситуацията е изключително тежка. Във всички тези дни аз малко говорех или почти не говорех, защото имаше нужда от действия. Важно беше да има добра организация на всички институции - да има една, която управлява", каза кметът на Болярово Христо Христов.

"Вместо да даваме стотици милиони за нова летателна техника, нека минимална част от тези средства да отидат в авиобаза "Крумово" за възстановяване на техниката и най-вече за хора, защото ние оставаме без летателен и инженерен състав", категоричен бе Радев.

"Признак на държавност"

От Болярово той апелира всички за съпричастност.

"Именно сега трябва да покажем съпричастност и помощ максимално бързо. Това е признак и за държавност, и за зрялост на нашето общество", подчерта президентът.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

fallback
Още от България
fallback