Посрещаме топла събота, но следобед - дъжд и градушки

Максималните температури ще са между 32 и 37 градуса

20.07.2024 | 07:10 Редактор: Искра Ангелова
На места вятърът ще се усилва.

В събота сутринта и до обяд ще е предимно слънчево. Следобед ще се развива купеста, привечер над западната половина от страната - купесто дъждовна облачност и до полунощ на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. В Северозападна България са възможни и градушки.

Максималните температури ще са между 32 и 37 градуса, в София - около 32. Атмосферното налягане ще се понижи още и ще бъде по-ниско от средното за месеца.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, след обяд ще има временни увеличения на облачността. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще са между 29 и 33 градуса, температурата на морската вода ще около 29 градуса, а вълнението на морето - 2 бала, пояснява НИМХ

Преди обяд в планините ще преобладава слънчево време. Следобед над западната половина на страната ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, гръмотевици и временно усилване на вятъра. Максималната температура на 1200 метра ще е около 28 градуса, на 2000 - метра около 20.

Снимка: Pixabay