fallback

Пред централата на ДПС всичко е спокойно, Делян Пеевски обяви "ново начало"

Всичко трябва да се случва съгласно устава и законите на Република България, обяви председателят на партията

19.07.2024 | 18:59 Автор: Вяра Димова

Битката в ДПС ескалира. Стигна се до щурм на партийната централа. И всичко това съпроводено от шествия по централните столични булеварди. Привърженици на почетния председател Ахмед Доган издигнаха транспаранти с лозунга "ДПС без Пеевски". Тази вечер ситуацията през централата на ДПС е спокойна, въпреки че се наблюдава известна активност. На място пристигнаха депутатите Рамадан Аталай, Севим Али, Джейхан Ибрямов и Ализан Яхова, които са от т.нар. отцепила се част от ДПС, която подкрепя почетния председател Ахмед Доган.

Депутатите от ДПС, близки до Ахмед Доган и актива на партията, се събраха в един от столичните хотели, за да решат подкрепят ли поисканите от почетния председател оставки на Делян Пеевски, и още петима от Движението. По-малко от два часа след началото позицията вече беше ясна – Пеевски и останалите посочени трябва да си отидат от ДПС.

"Всички призоваха за ДПС без Пеевски", заяви председателят на ДПС Джевдет Чакъров.

След този призив хората около Чакъров се отправиха към централата на партията, до която по думите им не са имали достъп. Заключената врата и извиканата на място полиция, не спря актива на партията, и така част от хората успяха да влязат в централата.

"Сървърът на партията е изключен, не работи. Няма комуникация между структурите, имейлите не работят", съобщи Джейхан Ибрямов.

А след огледа на терена се оказа, че има неочаквана изненада.

"Всичко е изнесено, всички кабинети са празни. Кабинетът на почетния председател Ахмед Доган е буквално изтърбушен", заяви още Чакъров.

Членовете на партията от страната, които твърдо застават зад Доган, са категорични че няма да се откажат. 

"Ние сме членове на тази партия, плащаме си членския внос и не може да нямаме достъп до централата", посочи Гюлен Доганов.

Делян Пеевски също излезе с позиция.

"Новото начало е факт! Всичко трябва да се случва съгласно устава и законите на Република България", заяви той.

Вижте повече в репортажа на Анелия Джамбазка. 

fallback
Още от България
fallback