Нова група от 217 военнослужещи ще се бори с пожарите у нас

Хеликоптери ще оказват помощ

19.07.2024 | 16:35 Редактор: Беатрис Младжова
Продължава борбата в цялата страна

Продължава пожарогасенето в района на село Отец Паисиево, област Пловдив от днес, 19 юли. От 06:50 ч. 60 военнослужещи с 9 единици техника от 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово, от състава на Сухопътните войски, под ръководството на командира на занитно-ракетния дивизион майор Иван Кибритев, се присъедини към борбата.

От 05:30 ч., нова група от 70 военнослужещи със 7 единици техника от 31-ви механизиран батальон на 2-ра Тунджанска механизирана бригада, от състава на Сухопътните войски, бяха изпратени за подпомагане на пожарогасенето в района на село Голям манастир, област Ямбол.

От рано сутринта на терен действат и общо 41 военнослужещи с 3 единици техника – от съставите на 42-ри механизиран батальон и 20-и самоходен артилерийски дивизион, в района на селата Воден и Крайново. Те са под ръководството на командира на 42-ри механизиран батальон подполковник Иван Иванов.

От 05:00 ч. 19 военнослужещи с 4 единици техника от формированието за овладяване и преодоляване на последствията при бедствия на авиобаза – Безмер от състава на Военновъздушните сили се включиха в гасене на пожарите край град Болярово, село Воден, село Крайново, област Ямбол. Действат под ръководството на лейтенант Марин Ангелов.

След 04:30 ч. се включиха общо 19 военнослужещи с 3 единици техника от състава на Центъра за подготовка на специалисти – Сливен на Сухопътните войски – за гасене на пожара в района на село Воден, област Ямбол.

Хеликоптерите Ми-17 и "Кугър" от състава на 24-а авиационна база на Военновъздушните сили – Крумово излетяха след 07:30 ч. за оказване на помощ също в района на село Воден.

Снимка: БГНЕС