Верните на Ахмед Доган депутати нахлуха в заключената централа на ДПС

Джевдет Чакъров: Изцяло този актив застава зад призива за оставката на Делян Пеевски

19.07.2024 | 13:54 Редактор: Искра Ангелова

Депутатите от ДПС, които напуснаха парламентарната група заради лоялност към почетния председател Ахмед Доган, се събраха, за да обсъдят бъдещите си действия. Час след началото на сбирката участниците в нея организирано поеха на шествие към централата на партията. Те поискаха да влязат в сградата, която в момента е в ремонт.

На място се появи и полиция, тъй като е подаден анонимен сигнал до 112. Част от привържениците успяха да отворят вратата с отвертка, така Джевдет Чакъров и Джейхан Ибрямов успяха да се качат до кабинетите.

На шествието се виждаха транспаранти "ДПС без Пеевски".

"Изцяло този актив застава зад призива на д-р Ахмед Доган за оставката на Делян Пеевски и посочените хора в неговото обръщение. Всички призоваха за ДПС без Пеевски", каза депутатът, изключен от ПГ на "Движението", Джевдет Чакъров.

Той обяви още от централата липсват всички документи, свързани с ДПС, включително и документи, които са се съхранявали в кабинета на Доган.

По неофициална информация на Bulgaria ON AIR още следващата седмица се очаква Партийното бюро и Националния съвет на ДПС да се събере, за да гласува отстраняването на Пеевски и останалите петима.