fallback

Делян Пеевски vs Румен Радев: Кой и защо е "Мистър кеш"

Депутатите отправиха критики към президента заради пожарите

19.07.2024 | 13:49 Автор: Деси Николова

Депутатите задължиха правителството да осигури средства за пострадалите от пожарите в страната. Огъня запалиха от "Възраждане", които поискаха президентът Румен Радев да свика партиите и службите, за да се отговори на въпросите: какво предизвика пожарите и защо нямаме необходимата техника, за да ги овладеем.

"Стигнахме дотам Светият Синод да предлага помощ - да бият камбаните на църквите. Вие представяте ли си за какво говорим? Модерната богата, евроатлантическа държава да разчита на Светия Синод. Какво ще е следващото? Да правим ритуали за дъжд? Всички тези неща трябва да бъдат коментирани на най-висшия форум - Консултативен съвет по национална сигурност", заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Критики и от ДПС

Критики към президента заваляха и от ДПС. След като вчера го разкритикува, че вместо да пилотира над пожарите - лети за среща във Великобритания, днес Делян Пеевски продължи да разгаря огъня с Радев. 

"Чакам го с неговите ковчежници - да излязат на терена на политиката, тепърва имам много какво да кажа за президента. Чакам отговори за неговия кръг - той е много интересен и тепърва "Мистър кеш" ще има много отговори да дава по тези теми", каза Пеевски.

Вчера Радев отвърна на Пеевски и го определи като "тежко компрометирана фигура".

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

fallback
Още от България
fallback