Пожарът в Харманли погълна ферма с овце - прехраната на младо семейство с болно дете

Огънят е причинен от късо съединение

19.07.2024 | 13:40 Редактор: Искра Ангелова

Изгоряла ферма с над 200 овце в нея, изпепелени вили и производствени халета - това остави след себе си огнената стихия, която избухна на входа на Харманли в местността "Изворът на белоногата". Пожарът вече е потушен, общината започна описване на огромните щети.

43-годишният Иван Янъков се сблъска с ужаса, причинен от огнения Ад, тази сутрин. Пламъците превръщат в пепел фермата му с близо 250 овце, унищожават вилата и автомобила му.

"Като тръгна огънят, докато дойда от града до селото - вече всичко гореше. Опитах се да вляза вътре, отворих им вратата, не успяха да излязат. Влязох 2-3 метра навътре, но то не се дишаше и се върнах", сподели той.

"Овцете са под руините, всичко изгоря - зимнината, вилата. Всичко е пепел"

Оцелели след огнения Ад са само някои кучета и патици. Мъжът не знае как ще продължи да живее, защото фермата е единственото препитание за семейството.

"Отгледани са от агънца. Това е всичко, което имах, но изгоря. Нищо нямам вече. С това си гледах семейството, но няма вече. Имам и болно дете, не знам как ще си лекувам детето", допълни Иван Янъков.

По първоначална информация огънят е причинен от късо съединение в района паркинг "Гергана". Непосредствено преди да пламне се чул трясък, а токът спрял.

За бедствието от първо лице

"Огънят беше страшен", каза жителят на Харманли Грозданка Димитрова.

Пожарът вече е локализиран. В битката с огъня леко са пострадали и двама огнеборци.

"На място има 5 пожарни автомобила, които продължават да охраняват и да обхождат периметъра за частични огнища", поясни началникът на ОД ПБЗН - Хасково - ст. комисар Митко Чакалов.

Пламъците са превърнали в пепел и 10 вили в местността "Трифончето" край Харманли. От общината тепърва ще изчисляват щетите.

Вижте повече в репортажа.


1
0 rate up comment rate down comment 0
ilpen
преди 18 минути
Знам го местото. Близо до главния път. От къде там пожар?Време е да се помисли, и действа не само за гасенето, но и от къде, как и от кого идват пожарите. Смешно е да се вини природата. Топлото време се използва от някои.Най-искрено съчувствие за това семейство, ако има сметка бих помогнал, жалко за животинките.ДА ПОМОГНЕМ КОЙ КАКТО МОЖЕ!! Сигнализирай за неуместен коментар