fallback

Затварят пунктове за технически прегледи в страната

Които не са свързали уредите за измерване със системата на ИА "Автомобилна администрация"

19.07.2024 | 13:20 Автор: Беатрис Младжова

От понеделник, 22 юли 2024 г., ще бъде преустановена дейността на пунктовете за технически прегледи, които не са осигурили свързаност на уредите за измерване (газоанализатор, димомер и спирачен стенд) със системата на ИА "Автомобилна администрация" (ИААА). До момента 964 пункта вече предават данните автоматично, 8 са частично свързани, а 96 все още нямат свързаност, съобщиха от Министерството на транспорта и съобщенията.

От 00:00 часа на 21 юли въвеждането на данните от измервателните уреди ще се осъществява само автоматично по електронен път. В пунктовете които нямат свързаност на уредите със системата няма да може да се извършват периодични технически прегледи и да се издават документи за техническата изправност на превозните средства.

Припомняме, че с цел повишаване качеството на техническите прегледи и контрола, през октомври 2023 г. бе изменена Наредба № Н-32, с която се въвеждат новите изисквания. Съгласно промените трябва да бъде инсталиран софтуер, одобрен от ИА "Автомобилна администрация", чрез който в момента на прегледа резултатите от измерванията от уредите да се изпращат електронно в агенцията.

Снимка: Pexels

fallback
Още от България
fallback