fallback

Делян Пеевски: Чакам Румен Радев на изборите, в момента нямаме държавен глава

Няма да позволя България да отиде на изток, заяви председателят на ДПС

19.07.2024 | 10:29 Автор: Елеонора Танева

Председателят на ДПС Делян Пеевски даде висока оценка на работата на премиера, вътрешния и военния министър по отношение на борбата с пожарите. 

"На място са. Държавният глава липсва, нямаме такъв в момента”, коментира Пеевски в парламента.

Той определи като "закъсняло" искането на Радев за свикване на Консултативен съвет за национална сигурност.

Пеевски чака президента Радев на избори.

"Чакам го с неговите ковчежници - да излязат на терена на политиката, тепърва имам много какво да кажа за президента и за кръга около него", обясни той.

Председателят на ДПС коментира, че институциите не са дали отговори на въпросите, които е задал относно държавния глава.

"Дали съм получил отговор - не съм получил, а това е много странно. Интересно ми е съдебната власт защо не отговаря, страхуват ли се, треперят ли от него? Чакам отговори за неговия кръг - той е много интересен и тепърва "Мистър кеш" ще има много отговори да дава по тези теми", заяви Пеевски, цитиран от БГНЕС.

Той призова да бъдат проверени президентът, съветниците му Копринков и роднините му, както и “един олигарх, който наскоро е бил награден, за кого е купувал "прекрасна къща след мандата”.

"Всички са строени за изявите на Радев, пляскат, радват се, рекламни екипчета - време е да се чуе истината за него. Лично аз ще имам грижата да изнасям винаги истината за Радев и кръга му, няма да позволя България да отиде на изток", добави Пеевски. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от България
fallback