Димитър Главчев свиква Съвета по сигурността към МС заради пожарите

Пострадалите ще получат всички помощи, които им се полагат по закон, обеща премиерът

18.07.2024 | 23:45 Редактор: Толя Стоянова
Димитър Главчев посети засегнати от пожарите села.

Министър-председателят Димитър Главчев свиква Съвета по сигурността към МС заради пожарите в страната. Това обяви лично премиерът, който е в село Воден - едно от най-пострадалите населени места. Заседанието на Съвета по сигурността ще се проведе до часове. 

По разпореждане на Главчев министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков е влязъл в комуникация с мобилните оператори. Те ще поставят мобилна клетка още утре, така че селото да има комуникация.

"Виждаме, че това е решаващо, когато има такава ситуация. Пострадалите ще получат всички помощи, които им се полагат по закон във възможно най-бърз срок", категорично заяви още министър-председателят.

Главчев отново благодари на пожарникарите, военнослужещите и доброволците, които на първа линия се борят с огнената стихия и работят на предела на силите си. По думите му най-важният показател за усилията им в настоящата тежка ситуация е, че хората са спасени и няма жертви.

Главчев добави, че в село Воден ще бъде извършена проверка и ако се установят пропуски, ще бъдат взети мерки своевременно. Тази вечер премиерът посети и село Крайново, в района на което има активен пожар.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)