fallback

Гора пламна край пазарджишкото село Априлци

Пожарът е започнал от крайните къщи

18.07.2024 | 22:31 Автор: Толя Стоянова

Огнената стихия край пазарджишкото село Априлци се разрасна и навлезе в близката гора. Пожарът е започнал от крайните къщи на селото, но бързо е бил локализиран и няма засегнати сгради. Изгоряла е единствено дървена постройка със слама. Гори смесена гора, между селата Априлци, Щърково и Елшица.

На място са пет противопожарни екипа, лесничеи и доброволци, съобщи директорът на Областната противопожарна служба комисар Ангел Ангелов.

Няма опасност за къщите

"Но няма опасност за къщите, които са в селото. Откъм селото е спрян пожарът. Той продължава в смесена гора - широколистна и иглолистна. Разполагаме с достатъчно екипи. От Пловдив също очакваме един противопожарен автомобил да дойде", добави той.

Към момента не е ясна причината за пожара. 

"Започна от крайните къщи на селото. Понеже масивът е много обрасъл с трева и не се обработва и сухи треви има, може и от едно стъкло да се запали. Пожарът е налице", заяви кметът на Априлци Марин Манолов, цитиран от БНР.

Дрон уточнява размера на пожара

Дрон, осигурен от областната управа уточнява размера на пожара. Засега не се налага използването на хеликоптер, тъй като пожарът не е върхов. През цялата нощ на терен ще останат дежурни екипи.

Снимка: архив, БГНЕС

fallback
Още от България
fallback