Лекари се борят за живота на 19-годишния Светослав, който е с над 50% изгаряния

Момчето е пострадало, докато е поливало с маркуч, качено на водоноска

18.07.2024 | 18:25 Редактор:

Критично е състоянието на 19-годишния доброволец, пострадал при погасяването на пожара в Сакар. Лекарите полагат всички усилия да спасят живота му. Това съобщиха от Университетската болница за активно лечение "Св. Георги" в Пловдив където е настанен. Към настоящия момент са осигурени необходимите количества кръв и кръвна плазма по повод призив за даряване на кръв за пострадалия.

19-годишният Светослав Димитров от село Щит, Свиленградско, получил изгаряния, докато се опитвал да гаси огъня и да спаси пчелина си. Кореспондентът на БГНЕС и БНТ Иван Янев става  свидетел на инцидента.

"Огънят в този момент излизаше на пътя, имаше доброволци от селото, които със собствената си техника бяха излезли да помагат на пожарникарите. Момчето, качено върху водоноска, поливаше с маркуч, предпазваше огънят да не мине през пътя. Мяташе ни с ръце да минаваме по-бързо, защото е опасно за тях и за нас. Вдигнал се е висок пламък, обгорил го е, паднал е от водоноската. Със 75% вътрешни и външни обгаряния е, които са трудно съвместими с живота. Дължа живота си на него, защото ми даде сигнал, че трябва бързо да премина през огъня. Ако се бях забавил малко можеше и аз да съм с него в болницата", сподели Янев.

Снимка: Facebook