fallback

Опасност от взрив! Пожар гори на метри от бензиностанция в Харманли

Затворен е пътят към Любимец

18.07.2024 | 18:41 Автор: Толя Стоянова

Нов опасен пожар избухна на метри от бензиностанция в Харманли. На място са много екипи на пожарната и полицията. Запалили са се халета. Има опасност от взрив. В района има цистерни с гориво. Бeнзиностанцията е по пътя за Любимец.

От Пътното управление съобщават, че временно и в двете посоки е затворен пътят от Харманли към Любимец. Шофьорите могат да използват за обходен маршрут АМ "Марица" - Харманли - Любимец. Земеделците помагат с техника за просеки.

Битката с пожарите, обхванали страната, продължава. Десетки огнища все още са активни. Стотици огнеборци, войници и доброволци са изправени срещу огненото бедствие. В гасенето на пламъците беше включена и чуждестранна помощ - хеликоптери от Чехия и Турция. Ситуацията остава променлива и непредвидима, а атмосферните условия са неблагоприятни - 40-градусови температури и силни ветрове.

На места пожарите са локализирани, но на други се откриват нови фронтове. Щетите са огромни - стотици хиляди декара земя е изпепелена, включително земеделска и горска растителност, десетки изгорели къщи и човешки трагедии.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от България
fallback