fallback

Румен Радев внесе яснота за връчването на втория мандат на ПП-ДБ

Президентът е във Великобритания

18.07.2024 | 17:00 Автор: Толя Стоянова

Президентът Румен Радев каза от Великобритания, че като се върне утре сутрин в България, ще обяви кога ще връчи мандата за съставяне на правителство на ПП-ДБ. От коалицията по-рано съобщиха, че ще върнат папката празна.

Вървим ли към нови избори?

"Инсталирането на тежко компрометирани фигури като господин Пеевски и възможността те да си присвояват безпрепятствено правото да се обявяват за евроатлантици, да раздават правосъдие наляво и надясно, да се превръщат в морални стожери показва, че нашата политическа система е тежко заболяла", заяви Радев, коментирайки изявленията на лидера на ПГ на ДПС Делян Пеевски по негов адрес.

Държавният глава заяви, че предизборната кампания не може да бъде водена през август, защото ще бъде непълноценно за партиите, предаде "Фокус". Попитан на кого ще връчи третият мандат, той каза, че не би коментирал каквото и да било преди да приключи процедурата с втория мандат. 

Войната в Украйна

Във връзка с войната в Украйна Радев коментира, че е крайно време да ѝ бъде сложен край.

"Най-накрая трябва да разберем характера на тази война. Основното средство, с което се води тази войната, това са хората. Ако продължим да водим същия стил война, със същата интензивност, ние наближаваме момента, в който Украйна ще остане без хора на бойното поле. Тогава ние всичките ще се изправим пред една невероятна тежка и политическа дилема", добави президентът.

Държавният ни глава отново апелира да се използва дипломацията за разрешаването на този военния конфликт.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от България
fallback