Атанас Запрянов награди военнослужещи от "Военна полиция": Важни са доблестните хора

Приносът ви към отбранителните способности на Република България е много сериозен и много важен, каза военният министър

18.07.2024 | 16:08 Редактор: Елеонора Танева

Министърът на отбраната Атанас Запрянов награди военнослужещи от служба "Военна полиция" днес, 18 юли, на тържествена церемония в Министерството на отбраната.

"Големите работи в повечето случаи се вършат от малките хора. Затова във Въоръжените сили най-важен е войникът. Всичко, което ние планираме, не може да бъде реализирано, ако няма доблестни хора като наградените служители от "Военна полиция“,  каза министър Запрянов в своя поздрав към отличените.

За проявен висок професионализъм награди получиха военнослужещи от Регионална служба „Военна полиция“ – Варна, осъществявали  охрана и съпровождане на автотранспорт на военна техника за участие в учението „Ramstein Legacy - 2024“ и от Регионална служба „Военна полиция“ – Пловдив реализирали военно-полицейското осигуряване на Международното изложение „Хемус 2024“.

"Вашата ежедневна дейност има стратегическо значение. Служба "Военна полиция“ е като бойците на тихия фронт – тя не винаги се вижда на учения, на полети, на стрелби, обаче дейността, която извършва, е много важна. Приносът на Военна полиция към  отбранителните способности на Република България е много сериозен и много важен", подчерта министър Запрянов.

Бригаден генерал Ивайло Сотиров, директор на Служба "Военна полиция“ благодари за получените награди и подчерта, че те са признание за цялостната дейност на службата.

Снимки: Прессекретариат на Министерство на отбраната