fallback

ПП-ДБ: Не можем да реализираме мандата и ще го върнем неизпълнен

Няма подкрепа за нашия подход, заявиха от коалицията

18.07.2024 | 09:16 Автор: Вяра Димова

Няма подкрепа за нашия подход, който е първо антикорупционните закони, а след това разговори за правителство. Това ни поставя да не можем да реализираме втория мандат, поради което сме готови в момента, в който президентът ни покани, ние да го върнем неизпълнен. Това заяви преговорният екип на "Продължаваме промяната - Демократична България" след срещите на коалицията с политическите сили вчера за обсъждането на проектодекларацията със седемте антикорупционни закон.

Людмила Илиева заяви, че въпреки невъзможността да бъде намерена нужната подкрепа за декларацията, от "Продължаваме промяната - Демократична България" виждат като позитив обстоятелството, при което "остри опоненти сядат на една маса, за да преговарят". 

"Ние отчитаме самия процес, по който протече разговорът с останалите парламентарно представени групи, като позитив. Този подход ние тепърва ще следваме за решаване на наболелите политически проблеми в страната", уточни тя. 

Кирил Петков благодари на президента за осигуреното време и заяви, че от "Продължаваме промяната - Демократична България" са готови да върнат папката с мандата неизпълнен, предаде "Фокус".

Попитани какво ще правят с третия мандат, Николай Денков заяви, че все още е рано да се обсъжда.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от България
fallback