ПП-ДБ обявява дали ще приеме втория мандат за правителство

В Народното събрание изслушват министри по важни теми

18.07.2024 | 08:00 Редактор: Вяра Димова
Важни изслушвания на министри в НС

Днешното заседание в НС, по предварително обявения дневен ред, е посветено на изслушване на министри от служебното правителство по актуални теми.

За пореден път е заложено да бъдат изслушани министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Йордан Вълчев относно напредъка на строителството на автомагистрала "Хемус", както и на процедурите по начало на строителството на автомагистрала "Черно море".

Очаква се да бъде изслушан и служебният министър на образованието и науката Галин Цоков - за подготовката, провеждането и резултатите от Държавните зрелостни изпити и Националното външно оценяване през учебната 2023/2024 г.

Преди началото на пленарното заседание се очаква депутати от "Продължаваме промяната - Демократична България" да обявят позицията си дали ще приемат втория мандат и дали ще се опитат да съставят правителство. 

На проведените вчера срещи по предложената от тях декларация за антикорупционно законодателство те получиха откази за подкрепа от ГЕРБ-СДС, "Възраждане", БСП и "Има такъв народ", припомня БНР.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)