fallback

Украинчета ще почиват в България през лятото

Ще бъдат настанени за период до 14 дни в почивни бази

17.07.2024 | 20:26 Автор: Вяра Димова

Министерският съвет осигури възможност деца от Украйна да почиват в България през лятото, за да възстановят своето физическо, психическо и емоционално здраве. Заедно със своите придружители, те ще бъдат настанени за период до 14 дни в почивни бази на "Профилактика, рехабилитация и отдих" ЕАД в периода юли - август.

Летните лагери за общо 50 души ще се финансират със средства от бюджета на Министерството на труда и социалната политика. Чрез тях ще се осигури сигурна и безопасна среда за отдих и възстановяване на деца, преживели травми от войната в Украйна.

Кабинетът прие и проект на Протокол за изменение на Споразумението за прилагане на Договора между Република България и Украйна за социално осигуряване. Упълномощен да подпише документа е министърът на труда и социалната политика.

Промяната ще позволи компетентните институции на двете страни да сключат помежду си споразумение за електронен обмен на данни. Това ще улесни и ускори процедурата по обмен на социалноосигурителна информация, което ще е от полза за лицата, които черпят права от Договора.

Снимка: архив, Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от България
fallback