fallback

Изтеглят от пазара вейпове с форма на детска играчка

КЗП издаде заповед за незабавното им спиране от продажба

17.07.2024 | 14:46 Автор: Беатрис Младжова

На днешното си заседание Комисията за защита на потребителите (КЗП) единодушно реши да се издаде заповед за незабавно и ефективно изтегляне от пазара на вейпове с форма на детска играчка. В Решението се посочват конкретни марки и модели на вейпове с форма на играчки, които представляват сериозен риск за здравето и безопасността на потребителите.

Търговецът трябва незабавно да организира изтегляне от пазара на вейп pod TIGER POD с форма на детска играчка и с различни аромати и изображения на плодове, включително праскова и лимон, леден пъпеш и ледена диня, които са обозначени с баркодове 6970323376690, 6970323374788 и 6970323374764.

Ще бъдат информирани всички регионални дирекции на КЗП, неправителствените организации и Националното сдружение на общините в Република България. Агенция "Митници" също ще бъде уведомена за предприетите мерки.

Ще бъде изготвена и изпратена нотификация до Европейската система за бързо предупреждение за опасни нехранителни продукти SAFETY GATE RAPEX.

На основание Закона за защита на потребителите ще бъде издаден акт за забрана на производството, вноса, износа, възмездното или безвъзмездното пускане на пазара на тези стоки и изтеглянето им от всички търговски обекти. Актът ще бъде обнародван в Държавен вестник. Това решение цели да предпази потребителите от стоки, които могат да представляват сериозна заплаха за тяхното здраве и безопасност.

Снимка: Pixabay  

fallback
Още от България
fallback