Делян Пеевски за Румен Радев: Държавата гори, а той лети, защо не е на пожарите

Председателят на ДПС заяви, че няма да има разговори с ПП-ДБ

17.07.2024 | 10:05 Редактор: Елеонора Танева

Лидерът на ПГ на ДПС Делян Пеевски с критика към президента Румен Радев.

"Държавата гори, а някои хора летят. Вчера наблюдавахте ли какво се случва? Рекламни полети на спасители. Някой харчи парите вместо да въртят вертолетите да гасят. Той защо не е на пожарите, защо не върши работа, а лети? Да вземе да кацне, да вземе да даде този мандат, после да даде третия мандат", коментира Пеевски.

Вчера президентът Румен Радев участва в в отбелязването на 20-годишнината от приемането в състава на Военновъздушните сили на Република България на учебно-тренировъчните самолети PC-9M и транспортен самолет PC-12/45, произведени от Pilatus Aircraft. Държавният глава направи демонстрационен полет.

Председателят на ДПС заяви, че не се притеснява от напускащите парламентарната група депутати. Категоричен беше също, че няма да води разговори с ПП-ДБ.

"Явно много бързо се забрави кои са тези хора. Предложили са абсурдни неща. Точно хората, на които шефката на Митниците още е в ареста, да предлагат антикорупционно законодателство, нека бъдем сериозни", каза Пеевски, цитиран от "Фокус". 

По-рано днес от БСП заявиха, че ще седнат на масата за разговори с ПП-ДБ.