Главният секретар на МВР пристигна в село Отец Паисиево: Няма опасност за жителите

Засегнати са вилни зони в района

16.07.2024 | 22:15 Редактор: Искра Ангелова
Горят сухи треви.

Главният секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев пристигна в землището село Отец Паисиево, общ. Калояново, за да се запознае на място с предприетата организация по овладяването на пожара, който днес по обяд се възобнови. Горят сухи треви и храсти, като от тях огънят навлиза в широколистна гора в района.

Засегнати са и вилни зони в района, през деня са евакуирани над 15 души, няма данни за пострадали хора.

"Няма опасност за жителите в населеното място. Всички институции са на терен, продължават гасителните действия, в които участват пожарникари, доброволци, специализирана техника, служители на Държавното горско стопанство, както и два хеликоптера", каза главният секретар на МВР главен комисар Кангалджиев.

Той апелира хората да пазят живота си, а за имуществото им ще се погрижи полицията. Директорът на ГДПБЗН главен комисар Александър Джартов допълни, че пожарът е много голям, направена е организация за изграждането на просеки, за да може в утрешния ден да се работи по тях.

Предизвикателство е вятърът, при който огънят отива към Средна гора, но се прави всичко възможно да бъде спрян. Действията ще продължат и през нощта, за да може да се овладее и локализира огъня.

Снимка: Пресцентър на МВР


1
0 rate up comment rate down comment 0
ELENA12
преди 1 час
В днешно време е трудно да се намери сериозен заем предвид няколкото измами, свързани с реклами в интернет. Но случайно попаднах на г-н DIDIER DELAFONTAINE, който ми помогна много при получаването на заем от 38 000 евро. Признавам, че в началото не бях склонен към това предложение, но в крайна сметка реших, че той е наистина сериозен и добродушен. . Горещо препоръчвам да се свържете с него, ако имате нужда от заем, можете да го намерите на: didierdf93 @gmail.com Сигнализирай за неуместен коментар