Сигнал от Helpbook: Вмирисано и развалено месо от голям магазин

Сигналът е адресиран и до БАБХ

16.07.2024 | 17:43 Редактор: Анисия Иванова
Сигнал от Helpbook: Вмирисано и развалено месо от голям магазин

В платформата на Helpbook.info отново получихме сигнал към БАБХ за закупен некачествен хранителен продукт от голяма търговска верига. В случая това е тарелка развалено вмирисано и лепнещо пилешко месо. Ето какво пише нашият потребител:

"Това не е първият случай, в който купувам вмирисано месо оттам, но едва сега подавам сигнал за това, с цел недопускане да бъдат предлагани хранителни продукти, които могат да бъдат опасни за здравето след консумацията им.

Оправданието на управителя на търговския обект е, че продуктът е все още в срок на годност, още един ден и "няма как тя да обикаля магазина, да отваря продуктите и да ги помирисва", за да проверява дали има нещо, което е развалено. Оправда се с производителите, както и че етикетът е техен, което е откровена лъжа. Обръщам внимание и на случай, в който ни е продавана и риба, стъпка преди разпадането на месото, която не е опакована предварително и би трябвало да е поне видимо състоянието ѝ при предлагането ѝ от витрината. Също, при варене на свинско месо, закупено от хладилната витрина, се е усещала миризма на химия. С какво ли е обработвано месото? Трудна е борбата с големите вериги, но нека поне има някакъв контрол на бързооборотните хранителни продукти в тях, особено в летните месеци с високи температури - начин на доставка, температура на съхранение и прочие….. за здравето ни става въпрос все пак!“, завършва сигналът.

Може да подадете сигнал чрез платформата на Helpbook.info към отговорните институции, които да предприемат действия по решаване на проблема и да бъдете уведомени писмено за предприетите мерки.

Снимка: Helpbook