Румен Радев направи демонстрационен полет над София (+СНИМКИ)

Президентът участва в отбелязването на 20-годишнината от приемането във ВВС на самолети PC-9M и PC-12/45

16.07.2024 | 13:52 Редактор: Елеонора Танева
Румен Радев на демонстрационен полета

Успехът на програмата за придобиване на изтребителите F-16 от Българските военновъздушни сили зависи от възможността те да подготвят ефективно своите летци. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти.

Държавният глава и върховен главнокомандващ участва в отбелязването на 20-годишнината от приемането в състава на Военновъздушните сили на Република България на учебно-тренировъчните самолети PC-9M и транспортен самолет PC-12/45, произведени от Pilatus Aircraft.

Румен Радев подчерта ролята на учебно-тренировъчните самолети на швейцарската компания в процеса на подготовка на военните ни пилоти. В транспортната авиобаза "Враждебна" президентът участва в демонстрационен полет с учебно-тренировъчния мултифункционален самолет РС-21.

Държавният глава открои отличните летателни качества на самолета, който е от ново поколение в авиацията на тренировъчните самолети.

Радев отбеляза впечатляващите технически характеристики и оборудване, което е напълно съвместимо с това на F-16 Block 70, както и съотношението цена-качество на платформата.

Снимки: Прессекретариат на президентството


1
0 rate up comment rate down comment 0
Off
преди 57 минути