Митрополит Киприан призова за молитви в подкрепа на огнеборците и доброволците

"Бог да защити от бедствието народа ни и по техните молитви да ни запази невредими", пише в окръжното си писмо владиката

15.07.2024 | 21:24 Редактор: Елеонора Танева
Митрополит Киприан призова за молитви в подкрепа на огнеборците и доброволците

Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан разпореди на свещенослужителите от диоцеза на Старозагорска епархия, да отправят молитви в подкрепа на огнеборците, служителите на МВР, доброволците и всички, които помагат в борбата с огнената стихия, както и за подкрепа към всички пострадали, загубили своя дом, нуждаещи се от особена помощ и закрила.

"Нека в тези трудни дни, когато хиляди декари българска земя са обхванати от това бедствие и има застрашени човешки животи, да отправим молитвен зов към Майката Божия – Пресвета Богородица, към света великомъченица Марина и свети пророк Илия, покровител на огнеборците, да се застъпят молитвено за нас, та Бог да защити от бедствието народа ни и по техните молитви да ни запази невредими“, пише в окръжното си писмо владиката.

То е изпратено до председателите на църковните настоятелства при храмовете, игумените на манастирите както и на архиерейските наместници в Старозагорска епархия, във връзка с призив на Св. Синод, на основание чл. 81 от Устава на БПЦ-БП.

Снимка: Старозагорска митрополия