fallback

Зелена победа за InterContinental Sofia от 10-ото юбилейно издание на b2b Media Awards

Проектът "Зелен ключ" донесе поредното еко признание на петзвездния хотел

16.07.2024 | 07:10 Автор: Деси Николова

InterContinental Sofia затвърди позицията си на лидер в туристическата индустрия с поредния приз за устойчиво развитие в областта на екологичните практики в сектора. Наградата в категория "Зелена инициатива" е признание за успешното прилагане на програмата "Зелен ключ", утвърждавайки столичния InterContinental като пионер в екологично отговорното хотелиерство у нас. 

Отличието беше връчено в рамките на 10-ото юбилейно издание на b2b Media Awards на главния инженер на хотела Боян Петров. Той подчерта, че заслугата за успеха е на целия екип, който активно се ангажира с успешното пресертифициране на InterContinental по програмата „Зелен ключ“. То е не просто награда, но и голяма отговорност - ясен сигнал, че InterContinental Sofia продължава да бъде лидер в намаляването на екологичния отпечатък в хотелиерството. „Стремим се не само да прилагаме екологичните практики, но и да вдъхновяваме целия бранш към по-устойчиво бъдеще. Тази награда потвърждава, че сме на правилния път“, допълни той. 

Сертификатът "Зелен ключ" е водещ стандарт за високи постижения в областта на екологичната отговорност и устойчивото функциониране в рамките на туристическата индустрия, управляван от международната Фондация за екологично образование (FEE) – най-голямата световна екологична организация с над 100 членове от 81 страни. Престижният екоетикет е доказателство за ангажимента на хотела към околната среда и усилията за имплементирането на всички зелени политики за устойчиво развитие.

Наградите b2b Media, които се утвърдиха като едно от най-значимите бизнес събития в България, се проведоха на 12 юли 2024 година. Те отличават най-иновативните компании и успешните бизнес лидери в страната. Тази година InterContinental беше сред основните партньори на събитието, подчертавайки своята активна роля в българската бизнес общност.

fallback
Още от България
fallback