Напълно изгоряла е запалилата се баничарница в подлеза на метрото

Девет пожарни екипа се бориха с огъня

14.07.2024 | 13:44 Редактор: Тодор Петров

Пожар избухна тази сутрин в баничарница в подлеза на метростанция "Сердика" в София. Временно част от пешеходната зона на подлеза остана затворена. Търговският обект е напълно изгорял. Все още не е ясно на каква сума възлизат цените, а близки на собствениците отказаха коментар.

"Сигналът постъпи в 9:14 часа, първите екипи пристигнаха в 9:16. Завариха горяща баничарница в подлеза на метростанция "Сердика". Няма пострадали. От "Метрополитен" са затворили вратите, извършена е евакуация на пътниците. Беше спряно движението на мотрисите", обясни Тодор Тодоров от "Пожарна безопасност и защита на населението" за Bulgaria ON AIR.

Пожарът е напълно загасен, продължават разчистванията в подлеза. Автоматично са вдигнати 9 екипа на пожарната, около 35 души са работили на терен. Не се е стигнало до обгазяване на хората, които са на около влаковете на метрото.

Една от версиите за възникването на пожара е късо съединение. В съседство на баничарницата има други обекти, които обаче не са засегнати от пожара. Част от тях остават затворени. Метростанцията бе почистена от саждите след пожара. Разчистването на подлеза вероятно ще продължи и в следващите дни.